Food Friday – gepofte aardappel, poffertjes en verse pasta

Sinds ik het huis uit ben, probeer ik zo gevarieerd mogelijk te eten. Dat kan nog best lastig zijn, want ik kook bijna altijd voor alleen mijzelf. Ik heb ook geen magnetron in huis, dus eten bewaren en later opwarmen is wat lastig. Maar juist hierdoor heb ik een leuke uitdaging! Persoonlijk vind ik het altijd leuk om een kijkje te krijgen van wat anderen eten, en hopelijk jij ook, want ik ga proberen om eens per twee weken de highlights van de afgelopen weken aan eten te plaatsen. Er zullen dus wat recepten voorbij komen, maar ook aanraders van lekkere plekjes om uit eten te gaan! Oh en -over het algemeen is het- natuurlijk allemaal vegetarisch.

Deze weken heb ik weer een hoop lekkers gegeten. Ik vond het lastig om te bedenken wat ik moest eten, want tijdens tentamen weken lijken mijn hersenen dicht te slaan. Gelukkig is het toch gelukt! Zo ben ik met een vriendin uit eten geweest in Leiden, heb ik vegetarische shoarma gemaakt en tosti’s gegeten.

IMG_9634

Ik ben uiteten geweest bij Jackedz in Leiden. Het is een heel leuk tentje in het centrum waar je allemaal verschillende vullingen, toppings en sausen kan krijgen. Ik ga hier nog een keer een uitgebreider verslag over schrijven, maar voor nu: echt een aanrader!

Voor dat je denkt met een blik op de volgende foto dat ik alleen maar ongezond heb gegeten, nee hoor! Maar dit waren wel de lekkerste dingen hahah. Ik had al weken zin in poffertjes. Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst, maar ik heb geen poffertjes pan, dus moest het met kant en klare poffertjes doen. Die kan je prima in de oven doen! Lekker met roomboter, banaan en poedersuiker.. feestmaal!

IMG_9629

Voor lunch was ik de afgelopen weken obsessed met tosti’s, in de pan gebakken. Dat is iets vetter dan in een tosti-ijzer, maar ook gelijk zo veel lekkerder! Hier had ik tomaat en mozzarella, alleen smolt de mozzarella niet zo goed door de tomaat… Ach nog steeds heerlijk. Als dipsaus heb ik gekozen voor zoete chilisaus, wat echt een lekkere combinatie is met de mozzarella.

IMG_9628

 

Misschien ziet de maaltijd op de volgende foto er niet heel mooi of smakelijk uit, maar ik kan je garanderen dat dat het wel was! De vegetarische shoarma komt van de albert heijn, eigen merk. Het is natuurlijk niet te vergelijken met echt shoarma, maar dat hoeft van mij ook niet, als het op zichzelf maar lekker is! Dit spul is trouwens ook echt heel lekker op een gourmet, al is het daar niet echt het weer voor… Verder bestond de maaltijd uit een pita ¬†broodje, besmeerd met knoflooksaus, rucola sla en tomaatjes.

IMG_9596

Al weken liep ik langs het verse pasta schap in de albert heijn, maar deze keer ben ik er gestopt. Ik heb de tortelinni met kaas en walnoten gekocht. Nou moet ik eerlijk zeggen dat hoewel de pasta lekker is, ik niet de smaak kreeg die ik verwachtte. Ik zal dit dan ook alleen weer kopen als ik geen inspiratie heb en snel wil koken. Het is wel snel klaar namelijk. De saus heb ik zelf gemaakt van tomaten, knoflook, olijfolie en wat kruiden. Als laatste heb ik er nog wat avocado bijgedaan en balsamico azijn eroverheen geschonken. Volgende keer ga ik de avocado prakken en waarschijnlijk even mee verwarmen met de saus, maar het was een erg lekkere saus!

 

IMG_9580

En dat was het weer voor deze week, vanavond ga ik uitgebreid sushi maken voor mijn lieve aap van een huisgenoot die voor twee maanden weg gaat.. :(.

Heb jij de verse pasta’s van de albert heijn wel eens geprobeerd?

Liefs,
Beau

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>